Respiratia constienta si constientizata

Respiratia este una dintre cele mai simple si mai puternice metode pentru auto-vindecare,dezvoltare personala si spirituala.

Prin tehnici de respiratie multi oameni au reusit sa reduca sau chiar sa elimine rapid:

-stresul fizic,emotional sau psihologic

-durerile,necazurile si supararile zilnice

-oboseala cronica si energia scazuta

-furie,frica,anxietate si alte ganduri negative

Viata de zi cu zi are suisuri si coborasuri.Suntem implicati in multe activitati,care necesita diferite nivele de energie,concentrare,ca urmare respiram diferit,de exemplu daca alergam respiram altfel decat daca stam relaxati in parc.Este important sa fim constienti de felul cum respiram in fiecare moment.

Observa si observa-te cum respiri cand te bucuri,cum respiri cand asculti o muzica palcuta si compara cum respiri cand te streseaza ceva ,sau esti ingrijorat.

Foarte diferit, nu-i asa?

Cum respiri cand cineva te insulta si cum respiri cand esti laudat?

Foarte diferit,nu-i asa?

Fiecare stare psihologica ,emotionala si fiziologica are un model corespunzator de respiratie.Atunci cand starile noastre se modifica,si felul in care respiram se modifica.Observam si devenim constienti de asta.CONSTIENTIZAREA RESPIRATIEI

Asta este valabil si invers:cand vrem sa ne schimbam starea,schimbam modul in care respiram RESPIRATIA CONSTIENTA .Cand ai control asupra respiratiei ai control asupra ta.Cu alte cuvinte cand esti constient de respiratia ta,esti constient de tine insuti.

Devenind constient de RESPIRATIA ta, devii constient ca EXISTI,devii constient de prezenta EU SUNT

RESPIR-EXIST-EU SUNT !!!